Gemeente Westland gaat langdurige overeenkomst aan met Helix

Nieuws

Gemeente Westland gaat langdurige overeenkomst aan met Helix

5 april 2019, Gouda

Na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure van gemeente Westland is op 29 maart het contract met Helix formeel van start gegaan. Helix gaat voor gemeente Westland vastgoedinspecties en -onderzoeken uitvoeren. De raamovereenkomst is afgesloten voor een periode van 2 jaar met de optie tot verlenging van tweemaal één jaar. De werkzaamheden voor Helix omvatten het uitvoeren van NEN 2767 inspecties van het vastgoed van gemeente Westland, inclusief klimaatinstallaties, beveiligingsinstallaties, liftinstallaties, warmte- en koelinstallaties, gasinspecties en schilderadviezen. Ook het uitvoeren van EPA-U energiescans en het geven van energieadvies maken deel uit van deze opdracht. Tot slot wordt Helix ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van asbestinventarisaties en legionellaonderzoek.

Door de diversiteit aan werkzaamheden heeft Helix de samenwerking gezocht met onderaannemers DAP Advies voor asbest- en legionellaonderzoek en Veilig Vitaal Vastgoed voor de energiescans. Hiermee zijn alle expertises van het contract ingevuld door vakkundige organisaties.

Contractmanager Maarten van Vliet vertelt: “Wij zijn erg verheugd deze langdurige samenwerking met gemeente Westland aan te gaan. De verschillende inspectiediensten en onderzoeken binnen de raamovereenkomst vragen om een integrale benadering. Helix heeft een leidende rol en zal door de combinatie van specialistische kennis en hoge inspectiekwaliteit meerwaarde bieden op het gebied van onderhoud- en duurzaamheidsadviezen in integrale rapportages. Inmiddels wordt gewerkt aan de verdere inrichting van de samenwerkingen. Op korte termijn zullen de eerste uitvragen volgen. Helix kijkt uit naar het verder vormgeven van deze duurzame samenwerking met gemeente Westland.”