Mathijs Vermond

Mathijs Vermond

Mathijs is adviseur bij Helix Technisch Advies. Tevens is Mathijs docent bij Helix Academy waar hij de opleiding NEN 2767 bouwkunde verzorgt.

Als adviseur en projectleider binnen Helix ben ik betrokken bij het opzetten en leiden van (inspectie)projecten ten behoeve van het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen en beleid. De basis voor deze projecten is te allen tijde de NEN 2767. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de financiële kant van het project, het aansturen van de inspecteurs, de kwaliteit van het eindproduct en het contact met de opdrachtgever. Daarnaast geef ik trainingen met betrekking tot NEN2767 en BOEI.

In opdracht van Helix heb ik o.a. opdrachten uitgevoerd voor Tata Steel, MVGM, Rijksvastgoedbedrijf, Centraal Orgaan voor Opvangasielzoekers (COA), Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO), Vestia en een aantal gemeentes en woningcorporaties.

Vanaf december 2017 ben ik projectleider bij Tata Steel. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de inspectieplanning, de aansturing van het projectteam (6-8 inspecteurs), communicatie naar de werkeenheden, presenteren van de resultaten en adviseren over de opvolging. Dit alles binnen de financiële kaders van het project.

Naast mijn werkzaamheden als adviseur bij Helix ben ik ook docent. Via zusterbedrijven Helix Academy en HabiTask word ik ingezet als docent voor de theoriedagen van NEN 2767 trainingen en neem ik de theorie- en praktijkexamens af.

Voordat ik bij Helix kwam werken heb ik na mijn master Building Engineering (Civiele Techniek) een jaar gewerkt bij Arcadis Nederland BV. in de rol van adviseur assetmanagement en daar veel ervaring opgedaan op het gebied van inspecteren van infrastructurele objecten en het rapporteren naar klanten. Met deze kennis vanuit mijn opleiding, op het gebied van gebouwen en de werkervaring in de infrastructuur (conditiemetingen conform de NEN 2767), ben ik een breed ontwikkelde inspecteur en adviseur.

Kwalificaties

  • Integraal Inspecteur Vastgoed (IIV), Hogeschool Utrecht
  • Integraal Adviseur Vastgoed (IAV), Hogeschool Utrecht
  • Master Building Engineering, Technische Universiteit Delft
  • Bachelor Civiele Techniek, Technische Universiteit Delft