Ziv Amit

Ir. Z. (Ziv) Amit is senior consultant Technische Assetmanagement Infrastructuur en als associatie verbonden aan Helix.

Zijn kracht ligt in het managen van multidisciplinaire, complexe projecten, het stimuleren en leiden van innovaties, het analytisch vertalen van de vraag achter de vraag om tot de beste oplossing te komen en het bereiken van optimale projectresultaten door aansturing te geven en motiveren van meerdere deskundigen. Het bereiken van een win-win situatie, waarbij alle betrokken partijen tevreden zijn, is zijn motto.

Ziv is betrokken geweest bij diverse projecten in opdracht van gerenommeerde infra asset owners en beschikt over ruim 20 jaar werkervaring. Als projectmanager en aanspreekpunt voor zijn opdrachtgevers heeft hij de methodieken van risico-gestuurde asset management bij tientallen opdrachtgevers geïntroduceerd en met succes geïmplementeerd.

Hij is breed actief in marktsegmenten zoals spoor, light-rail, weg-en waterbouw, drinkwater en industrie. Strategisch denkt hij mee met de klant, waarbij hij als geen ander weet hoe groot de uitdaging is om asset management te implementeren binnen een multi disciplinaire, dynamische omgeving. Het toepassen van innovaties, zoals GIS, robot-technologie, 3D wordt vaak binnen zijn projecten geïmplementeerd. Hiermee street Ziv altijd naar het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit van het process en kosten te besparen.

Ziv is daarnaast lid van de NEN 2767 commissie en treedt op als trainer en docent in opdracht van diverse opleidingsorganisaties, zoals WVS Training.