Antares

Brandveiligheidsinspecties

Antares: brandveiligheidsinspecties

In opdracht van woningcorporatie Antares in Tegelen heeft Helix Technisch Advies de brandveiligheid van 12 woongebouwen gecontroleerd. Het bouwjaar van de woongebouwen varieerden van 1971 tot en met 2010. De woongebouwen zijn allemaal ongeveer 50 wooneenheden groot.

Om een goede en overzichtelijke rapportage te maken heeft Helix Technisch Advies eerst een toetslijst opgesteld, gebaseerd op het Bouwbesluit.

Elk artikel in het Bouwbesluit dat te maken heeft met de sterkte van een gebouw bij brand, uitbreiding van brand (of rook) en vluchtwegen was opgenomen in de toetslijst. De ingevulde toetslijsten dienden als basis voor de rapportage en van elke tekortkoming zijn foto’s gemaakt.

Over het algemeen blijken de onderzochte woongebouwen te voldoen aan het Bouwbesluit. Slechts bij de doorvoer van leidingen of belemmering van vluchtwegen ging het een enkele keer mis. Op basis van deze resultaten wordt samen met Antares een training voor de medewerkers georganiseerd, waarbij de medewerkers van Antares wordt uitgelegd waarop zij moeten letten bij het controleren van de brandveiligheid van hun vastgoed.

Trainingen Beheer & Onderhoud Gebouwen | Helix