GVB

Inspecties metrostations

Helix Technisch Advies inspecteert metrostations van GVB

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam (GVB) heeft Helix Technisch Advies in de arm genomen voor de inspectie van de betonnen draagconstructies van een aantal perronvloeren van bovengrondse metrostations.

De afdeling Rail Services van GVB heeft de verantwoording voor het beheer en onderhoud van de railinfrastructuur. Zij hebben geconstateerd dat er betonschade aanwezig is bij een aantal draagconstructies van 14 perrons op 12 bovengrondse metrostations.

Helix Technisch Advies heeft deze de betonschade in kaart gebracht door het uitvoeren van een visuele inspectie zoals gedefinieerd in de NEN 2767-1. Doel van het onderzoek was een volledig beeld van de schades (gebrek, omvang gebrek, locatieaanduiding, foto’s) te krijgen, zodat de werkvoorbereider van GVB deze kan doorzetten naar de aannemer voor herstel.

De inspecties vonden plaats in de nacht en werden uitgevoerd door één inspecteur met een veiligheidsman van GVB.

Voorafgaande aan het project heeft Helix Technisch Advies tijdens de projectvoorbereiding de planning, inzet van medewerkers (Helix Technisch Advies en GVB) en de aspecten van veilig werken besproken.

gvb