Mozaïek Wonen

Badkamer inspecties

Mozaïek Wonen heeft door Helix Technisch Advies een drietal verschillende badkamer inspecties laten uitvoeren

Mozaïek Wonen, een woningcorporatie uit regio Gouda, heeft door Helix Technisch Advies een onderzoek laten uitvoeren naar de technische staat van de badkamers van 3 verschillende complexen in de periode 2016 t/m 2018.

Na een offertetraject met een aantal inspectiebureaus, heeft Mozaïek Wonen Helix Technisch Advies gevraagd de inspectiewerkzaamheden en de technische staat op basis van NEN 2767 van de badkamers uit te voeren. De inspectiewerkzaamheden zijn per woning verwerkt in een Excel bestand en gerapporteerd. Vervolgens kon Mozaïek Wonen zelf de noodzaak voor vervanging of herstel bepalen.

In het verleden was het beleid van Mozaïek Wonen dat badkamers na 30 jaar preventief werden vervangen. Dit beleid is aangepast. Badkamers worden nu alleen vervangen als er een technische noodzaak voor is.

Het eerste project is door Helix Technisch Advies uitgevoerd in 2016 voor 125  woningen aan het Albert Plesmanplein in Gouda. De woningen zijn gebouwd in 1984 en de badkamers zijn inmiddels 32 jaar oud.

“Het was de eerste keer voor ons dat we met Helix Technisch Advies in zee zijn gegaan. Dit is ons goed bevallen. In de toekomst zal Mozaïek Wonen zeker weer van de expertise van Helix Technisch Advies gebruik maken.”, gaf Arjan Dorresteijn, projectleider bij Mozaïek Wonen, toen al aan.

Zodoende heeft Helix Technisch Advies na dit eerste project ook in 2017 en 2018 nog een tweetal projecten uit mogen voeren voor Mozaïek Wonen wat betreft de inspecties van badkamers. Helix Technisch Advies heeft vervolgens 68 badkamers in Bodegraven en 130 badkamers in de Bogen en Raam omgeving van Gouda op een zelfde wijze naar tevredenheid geïnspecteerd.