Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker

Pijnacker

Inspectie opdeling van installaties Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker.

De Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker (SKOP) vormt het bevoegd gezag van vijf rooms-katholieke basisscholen in de gemeente Pijnacker – Nootdorp. Dat zijn de Josephschool, de Mariaschool, de Johannesschool en de Keizerskroon in Pijnacker en Het Spectrum in Delfgauw.

Bij de laatste verbouwing van de Johannesschool in Pijnacker, is de opdracht verstrekt om de elektrotechnische en gastechnische installatie van de andere verschillende bouwdelen te scheiden, zodat er een separate (eigen) bemetering door de energieleverancier inclusief bijbehorende afrekening kon plaatsvinden. Het was echter onduidelijk of deze scheiding daadwerkelijk had plaatsgevonden. Dit was de reden om Helix Technisch Advies te benaderen voor nader onderzoek.

De werkzaamheden van Helix Technisch Advies bestonden uit het uitvoeren van een controle t.a.v. leidingloop van de betreffende installaties. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd op het moment dat er geen schoolactiviteiten plaatsvonden, zodat er ook, indien noodzakelijk, eenvoudig in lokalen en boven plafonds kon worden gecontroleerd.

Op basis van de inspectieresultaten is een inspectierapport en advies voor onderzoek van installaties opgesteld.