Uit de praktijk

Een dag uit het leven van Helix adviseur: Rick Vincenten

Rick is zijn carrière begonnen als timmerman in de renovatie, restauratie en onderhoud. Daarnaast heeft hij in de avonduren verschillende opleidingen en trainingen gevolgd. Na het timmeren is Rick gaan werken bij een woningcorporatie als assistent opzichter en doorgegroeid naar planmatig opzichter. Vervolgens heeft Rick als werkvoorbereider, uitvoerder en projectleider bij een tweetal organisaties gewerkt. Sinds april 2017 is Rick als adviseur in dienst bij Helix waar hij zijn opgedane praktijkkennis gebruikt om opdrachtgevers zo breed mogelijk te ondersteunen.

Een dag uit het leven van: Rick Vincenten

Dinsdagochtend 05.30 uur: De wekker gaat af en er begint weer een nieuwe dag als adviseur bij Helix. Vol goede zin loop ik de trap naar beneden en druk vervolgens op de knop van het koffiezetapparaat. Ja, zelfs deze enthousiaste adviseur moet even wakker worden! Daarna check ik mijn planning voor vandaag op m’n telefoon, waar ik zie dat ik vandaag twee afspraken heb.

Allereerst ga ik de auto in richting Haarlem. Daar heb ik een afspraak met de wijkbeheerder van een woningcorporatie om toegangssleutels op te halen van verschillende complexen. Na een kort praatje met de wijkbeheerder krijg ik de sleutel overhandigt en kan ik aan de slag. Volgens een vooraf opgestelde lijst en inventarisatie loop ik door verschillende complexen waar ik als opdracht heb om de brandveiligheid in orde te maken. Ik let op zaken als vluchtroutes, brandscheidingen, breedte van deurkozijnsponningen, afmetingen tussen trapspijlen, doorvoeren van leidingen, materialen etcetera. Naast het vastleggen van de gebreken maak ik voor mezelf aantekeningen over waar deze gebreken zich bevinden, de hoeveelheden en eventuele bijzonderheden. Ik loop over galerijen, bergingsgangen en bezoek technische ruimtes en een aantal woningen. Na een goede halve dag te hebben geïnspecteerd, breng ik de sleutels terug bij de wijkbeheerder.

Op naar het volgende project!

Ik rijd richting Hilversum. Hier wordt een prachtig appartement verbouwd door een aannemer. De opdrachtgever heeft ons gevraagd dit project te begeleiden, zodat deze verbouwing vlekkeloos verloopt en zij de woning zonder vertraging en zonder af te doen aan kwaliteit weer kunnen verhuren. Daar aangekomen maak ik een praatje met de desbetreffende uitvoerder. Samen met hem loop ik de planning door, wordt de opleverdatum gepland, controleer ik de uitgevoerde werkzaamheden en let daarbij op of de juiste materialen zijn toegepast. Verder heb ik een scherp oog voor veiligheid, de wijze waarop de vloeren en muren afgedekt zijn en hoe de werkplek er uit ziet. Mijn verleden als uitvoerder bij een onderhoudsbedrijf komt nu zeer goed van pas. Ik maak foto’s welke ik per e-mail naar de opdrachtgever stuur. De opdrachtgever verwittig ik van de goede kwaliteit dat geleverd is, dat de veiligheid, het afdekken en de werkplek in orde is en… dat we op tijd en vermoedelijk probleemloos gaan opleveren!

Vol energie stap ik in de auto richting huis waar ik nog wat e-mails beantwoord en mijn opnames van vanochtend verwerk. Wanneer mijn vriendin van haar werk binnen stapt praten we met elkaar nog even na over onze werkdag. Daarna pak ik mijn sporttas en vertrek op de fiets richting de sportschool. Onderweg realiseer ik me; het was weer leuke dag!!