Een dag inspecteren met Johan en Eibert

Nieuws

18 dec 2023

eibert

De 35-jarige Johan Olie en 26-jarige Eibert Wagenaar gaan vandaag naar de Gemeente Waddinxveen. De gemeente heeft gevraagd of Helix inspecties wil uitvoeren bij gemeentelijk vastgoed. Vandaag staan sporthal de Groenswaard en sporthal de Duikelaar op de planning.

Een inspectie voert Helix uit met twee personen. ‘Ik kijk naar de leeftijd van de installaties en de wijze waarop dit is geïnstalleerd’, legt Eibert uit. Johan richt zich op de bouwkundige inspectie. ‘Is het enkel- of dubbelglas? Zijn de voegen goed gekit? Is er oppervlakte beschadiging? Dit zijn vragen waar ik me voornamelijk mee bezig houd’, legt Johan uit. Ze maken foto’s en rapporteren alles op hun tablet.

Eibert

Na enige tijd hebben de mannen de binnenkant van de sporthal geïnspecteerd en gaan ze door naar het dak. ‘Zal ik even de ladder uit de auto pakken?’ Eibert loopt alvast naar de plek waar de ladder komt te staan. De heren inspecteren het dak en schrijven alle bevindingen op. Eenmaal klaar op het dak tikt Eibert Johan aan en zegt: ‘Kom Johan, we gaan naar de volgende locatie.’

Johan

Aangekomen bij sporthal de Duikelaar, pakt Johan de grote ladder uit het pand en zet deze tegen de muur. Johan en Eibert hebben de binnenkant van het pand al geïnspecteerd. Eibert zoekt alle dakventilatoren op en inspecteert deze. Sommige van de dakventilatoren maken een ratelend geluid. Hij wijst hiernaar en maakt vervolgens een foto. Johan controleert met een haak de voegen van het dak. Na de inspectie zijn Eibert en Johan klaar en rijden ze terug naar kantoor om alle verzamelde data uit te werken. ‘Op kantoor maken we hier een mooi verslag van, Eibert’, zegt Johan. Eibert en Johan stappen in de auto en rijden richting het kantoor en de visuele inspectie zit erop.

eibert