Maatschappelijk betrokken

Child Care Africa Foundation (CCA)

De stichting Child Care Africa Foundation werkt samen met lokale initiatieven in Afrika om een zichtbaar verschil te maken in de vaak uitzichtloze leefsituatie van kwetsbare kinderen in arme regio’s. Onderwijs vermindert armoede en stimuleert economische groei. Helix vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Een wereld waarin iedereen leeft in veiligheid en toegang heeft tot onderwijs, gezondheidszorg en basisbehoeften als eten en schoon drinkwater. Tevens vinden wij het belangrijk om juist die kinderen te helpen die zonder steun geen kans hebben om naar school te gaan. Met onze hulp kunnen zij ontsnappen aan de armoede cyclus en een positieve bijdrage leveren aan hun familie, gemeenschap en land.

CCA-2

Medio 2019 heeft Helix het initiatief genomen om hulpprojecten samen te brengen en te structureren onder CCA (Child Care Africa Foundation).

Child Care Africa Foundation

Mission Aviation Fellowship - MAF

“Mission Aviation Fellowship vliegt waar wegen eindigen.” MAF is een organisatie die door middel van zo’n 120 vliegtuigen hulp en hoop in verre landen brengt. De Maf piloten vliegen om ontwikkelingshulp, noodhulp en medische hulp te bieden in de meest afgelegen en armste gebieden. Het is hun missie om het Evangelie naar de moeilijkst bereikbare gebieden te brengen. MAF Nederland werkt hard om deze doelen te realiseren.

MAF

Helix is al jaren lid van de MAF business club. Dat lidmaatschap geeft voor medewerkers en relaties de mogelijkheid om met de MAF-organisatie (in Teuge) kennis te maken.

Mission Aviation Fellowship