David van der Vlist

Adviseur BOEI en bouwkunde
David van der Vlist

David is adviseur BOEI en bouwkunde bij Helix Advies.

Bij Helix Advies ben ik werkzaam als adviseur. In deze rol werk ik voor diverse opdrachtgevers op het gebied van meerjarenonderhoudsplannen en –begrotingen (MJOP). Ik voer inventarisaties, NEN2767-onderhoudsinspecties en RGD-BOEI-inspecties uit, maak onderhoudsadviezen en kan advies geven op het gebied van energieprestatie / energiezuinigheid / duurzaamheid van gebouwen en gebouwgebonden installaties, zowel bij woningbouw als utiliteitsbouw (EPA-W en EPA-U). In opdracht van Helix heb ik o.a. opdrachten uitgevoerd voor Tata Steel, Vestia, MVGM en Nationale Politie en een aantal gemeentes en woningcorporaties.

Daarnaast ben ik gedurende 2016 en 2017 2 jaar Projectleider / Supervisor Terminal Allocatie project bij Schiphol Group geweest (in dienst van Helix). In deze rol was ik verantwoordelijk voor de aansturing van een projectteam dat zich bezig hield met het verwerken van alle data voortkomend uit verbouwingen, uitbreidingen en huurdersmutaties in het Terminalcomplex van Schiphol. Het proces ten aanzien van het continue op orde houden van deze data en verhuurstatus is een belangrijk onderdeel van het verhuur- en huisvestingsproces. Binnen dit proces was ik een belangrijk aanspreekpunt voor verschillende belanghebbenden binnen de afdeling Asset Management van Schiphol.

Ik vind het belangrijk om de kwaliteit van producten zo hoog mogelijk te krijgen en zie het als een uitdaging in projecten om processen en werkwijze te optimaliseren, om zo tot het best mogelijke resultaat te komen met de mensen en middelen die beschikbaar zijn binnen een realistische planning.

Kwalificaties

  • Master Architectuur (Renovation, Modification, Intervention and Transformation), Technische Universiteit Delft
  • Bachelor Bouwkunde, Technische Universiteit Delft