Guido Varewijck

Inspecteur NEN 2767
Guido Varewijck

Guido is inspecteur NEN 2767 bij Helix Advies.

In 1997 heb ik de opleiding bouwkunde aan de Rijnmond MTS te Schiedam afgerond en ben ik via een kleine omweg in de inspectiewereld terecht gekomen. Inmiddels ben ik zo’n ruime 20 jaar werkzaam als inspecteur van vastgoed voor zowel de bouwkundige als installatietechnische disciplines. Daarnaast heb ik enkele jaren als asbest inventariseerder (DIA) gewerkt waarbij ik kennis heb opgedaan van deze toepassing in de bestaande bouw. Om mij verder te specialiseren in het inspectie vak heb ik in 2007 het certificaat voor NEN2767 behaald. Daarnaast ben ik sinds 2013 gecertificeerd integraal inspecteur vastgoed (IIV).

Ik ben mij de afgelopen periode meer en meer gaan verdiepen in het uitvoeren van zowel interne als externe kwaliteitscontroles van NEN2767 inspecties en het, in de praktijk, opleiden en begeleiden van beginnende “junior” inspecteurs zodat zij uiteindelijk zelfstandig hun werkzaamheden met kwaliteit kunnen uitvoeren.

Voordat ik bij Helix Advies ben gaan werken was ik in de rol van inspecteur werkzaam bij PRC en later als Senior-inspecteur bij RPS Advies- en ingenieursbureau BV waar ik het merendeel van mijn ervaring heb opgedaan voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers. Het soort opdrachtgevers lopen uiteen van woningcorporaties tot diverse gemeenten, landelijke overheidsinstellingen en vastgoedinvesteerders.

Kwalificaties

  • Integraal Inspecteur Vastgoed (IIV), Hogeschool Utrecht
  • Leergang Conditiemeting Inspecteren Onroerend Goed (NEN2767) – Bouwkunde, NVDO
  • Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA), IBEX
  • Verf en Onderhoud, BOB
  • Beton en Onderhoud, BOB