Jan-Willem van Welzen

Projectleider
Jan-Willem

Jan-Willem is projectleider bij Helix Advies.

Als projectleider binnen Helix ben ik betrokken bij het opzetten en leiden van verschillende (inspectie)projecten op het gebied van vastgoedbeheer. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de projectorganisatie, de voortgang, het contact met de klant en de financiƫle bewaking van de projectbudgetten.

Na mijn studie aan de TU Delft ben ik als Implementatie Consultant aan de slag gegaan bij een softwareleverancier. In deze functie heb ik veel ervaring opgedaan, doordat ik bij verschillende (grote) bedrijven achter de schermen mocht kijken. In deze periode is mijn interesse voor het werken in projecten gewekt en mijn ambitie voor projectleiding gegroeid.

Toen ik begin 2018 overstapte naar Helix ben ik meteen een jaar uitgeleend aan Schiphol Real Estate om de uitvoering van de meerjaren onderhoudsplannen te begeleiden. In deze rol ben ik in aanraking gekomen met veel facetten van vastgoedbeheer en het aansturen van leveranciers.

Naast mijn huidige werkzaamheden als projectleider ga ik nog steeds het veld in om (RVB BOEI) inspecties uit te voeren. Dit helpt me als projectleider, omdat ik zo gevoel kan houden met de praktijk. Ook word ik geregeld gevraagd om input te leveren voor aanbestedingen en offertetrajecten.

Het koppelen van de onderhoudsstaat van vastgoed aan een passend advies wat aansluit bij de wensen en het beleid van de opdrachtgever is iedere keer weer een uitdaging. Daarnaast vraagt het verzamelen en onderhouden van betrouwbare en consistente vastgoeddata om een duidelijke en efficiƫnte werkwijze. Dit zorgt ervoor dat ieder project uniek is en het geeft mij veel voldoening om onze opdrachtgevers hiermee vooruit te helpen.

Kwalificaties

  • Integraal Inspecteur Vastgoed (IIV), Hogeschool Utrecht
  • Integraal Adviseur Vastgoed (IAV), Hogeschool Utrecht
  • Master Transportation, Infrastructure and Logistics, Technische Universiteit Delft
  • Bachelor Werktuigbouwkunde, Technische Universiteit Delft