Sander Kik

Adviseur/ Inspecteur/ Docent installatietechniek
Sander Kik

Sander is adviseur en inspecteur bij Helix Advies. Tevens is Sander docent bij Helix Academy waar hij de opleidingen basis installatietechniek, elementaire installatietechniek, bouwtekening lezen en NEN 2580 en examen NEN 2767 installatietechnisch inspecteur verzorgt.

De afgelopen 15 jaar heb ik ervaring opgedaan in zowel het aansturen van diversen projecten als kennis over de inhoud. Na het behalen van mijn VWO-diploma ben ik gaan werken als CAD-beheerder. Waarbij ik naast mijn werk in deeltijd de HIT (Hogere Installatie Techniek) ben gaan doen. Na een paar jaar ben ik doorgegroeid naar de functie van projectleider. Daarnaast ben ik in die periode begonnen met de master Building Pysics and Services aan de TU in Eindhoven (in deeltijd) die ik in 2019 heb afgerond.

Als projectleider/adviseur ben ik verantwoordelijk voor het relatiebeheer met klanten en het aansturen en werken met diverse projectteams. In deze werkzaamheden krijg ik te maken met alle aspecten van het gebouw, waarbij zowel de bouwkundige kant als alle installaties regelmatig onderdeel uitmaken van opdrachten. Sinds de overheid actiever is gaan sturen om gebouwen te verduurzamen ben ik ook actief klanten gaan adviseren over de mogelijkheden tot verduurzamen. Dit maakt nu steeds vaker standaard onderdeel uit van opdrachten.

Naast mijn werkzaamheden als projectleider geeft ik met enige regelmaat les over mijn specialismes via Helix Academy. 

Kwalificaties

  • Master Building Physics and Services, Technische Universiteit Eindhoven
  • HBO Hogere installatie techniek
  • NVDO BOEI – NEN 2767 RgdBOEI Werktuigbouwkunde (in opleiding)