Paleis van Justitie Den Haag

Adviseren

Inspecteren

Project

Paleis van Justitie Den Haag - Project

Opdrachtgever

Rijksvastgoedbedrijf

Categorie

Overheid

Uitvoeringsjaar

2021

Dienstverlening

RVB-BOEI, Meerjarenonderhoudsplan

Omvang

1 object

Locatie

Bekijk op kaart

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft recent bouwdeel P2 van het Paleis van Justitie te Den Haag aangekocht. Om het gebouw verder in beheer te kunnen nemen heeft Helix Advies de opdracht gekregen om een bouwkundige inventarisatie en inspectie conform de RVB BOEI-methodiek uit te voeren. Het gaat om een opname voor  de discipline bouwkunde, waarbij het exterieur, interieur, constructieve delen en de afwerkingen worden opgenomen.

Opdracht vanuit de raamovereenkomst

Helix Advies heeft met het Rijksvastgoedbedrijf een raamovereenkomst. De RVB BOEI- methodiek en de werkwijze vanuit de raamovereenkomst wordt gebruikt voor de uitvoering van de werkzaamheden. De inventarisaties vormen onder andere onderlegger voor aanbestedingen en renovatieprojecten en daarnaast worden de inspectiegegevens gebruik om onderhoudsbegrotingen op te stellen.

Geen alledaags gebouw

Bijzonder aan de opdracht is dat Helix Advies een belangrijk gebouw mag inspecteren. 
Voor de discipline bouwkunde is het exterieur geïnventariseerd en geïnspecteerd op alle bouwdelen. Daarnaast is het interieur geïnventariseerd en geïnspecteerd op de constructieve bouwdelen (vloeren, skelet, constructieve wanden en daken) en de binnen afwerkingen (schilderwerk en vloerbedekking). Daarbij is zowel het exterieur als het interieur getoetst op de geldende wet- en regelgeving, brandveiligheid en energie & duurzaamheidstabel.

Resultaten overzichtelijk verwerkt

De resultaten van de BOEI- inspectie zijn verwerkt in het vastgoedmanagementsysteem. Alle noodzakelijke herstel- en onderhoudsactiviteiten zijn opgenomen en ingepland conform de RVB BOEI- methodiek. Op basis van de inspectieresultaten zijn de instandshoudingsplannen opgesteld.

Over Paleis van Justitie

In het Paleis van Justitie zijn het gerechtshof, de Haagse rechtbank en het College van Beroep voor het bedrijfsleven gevestigd.