RET | Rotterdamse Electrische Tram N.V.

Adviseren

Inspecteren

Project

RET

Opdrachtgever

Rotterdamse Elektrische Tram (RET)

Categorie

Vervoersmaatschappij

Uitvoeringsjaar

2021

Dienstverlening

RVB-BOEI, Meerjarenonderhoudsplan

Omvang

Ruim 23000 m2 BVO

Locatie

Bekijk op kaart

Rotterdamse Elektrische Tram (RET) is de belangrijkste openbaar vervoersmaatschappij in Rotterdam. RET exploiteert momenteel vele bus- en tramlijnen en vijf metro- / lightraillijnen in Rotterdam en de omliggende gemeenten.

RET heeft behoefte aan inzicht in de conditie en onderhoudskosten van een deel van haar vastgoedbezit. Aanleiding hiervoor is het vraagstuk binnen RET betreffende het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen. In het kader van de verduurzamingsmaatregelen dienen er RVB-BOEI inspecties uitgevoerd te worden. De resultaten naar aanleiding van de uitgevoerde inspecties worden vertaald naar meerjarenonderhoudsplannen.

Helix Advies werkt al enige tijd samen met RET aan diverse inspectieprojecten. Zo worden sinds 2018 de inspecties door Helix Advies verzorgd voor de helft van de metrostations. De inspecties van metrostations zijn onderdeel van de lopende raamovereenkomst (3 jaar).

RET heeft vanuit lopende inspectiewerkzaamheden die horen bij de raamovereenkomst Helix Advies gevraagd een inspectie uit te voeren aan twee panden met als hoofddoel inzicht te krijgen in de opbouw en conditie. Hiermee sorteert RET voor om uiteindelijk invulling te kunnen geven aan het verduurzamingsvraagstuk. De gebouwen bevinden zich in Rotterdam. Eén met bouwjaar 1942 en bevindt zich in de Waalhaven en het andere pand is gesitueerd in Kralingen op de Oostzeedijk en stamt uit 1994.
 

RVB – BOEI

Helix Advies heeft een nulmeting uitgevoerd conform de RVB – BOEI methodiek. Hierbij is het beoordelen van het onderdeel brand een uitzondering. De resultaten van de inspecties worden uitgewerkt en van die gegevens wordt er per pand een meerjarenonderhoudsplan opgesteld.

Gerelateerde nieuwsitem

RVB-BOEI inspecties voor RET