Woonwaard

Adviseren

Inspecteren

Project

Woonwaard - project

Opdrachtgever

Woonwaard

Categorie

Woningcorporatie

Uitvoeringsjaar

2020 - 2021

Dienstverlening

NEN 2767 Conditiemeting

Omvang

Ca. 260 complexen

Locatie

Bekijk op kaart

Woningcorporatie Woonwaard wil het huidige kwaliteitsniveau van hun woningen in kaart brengen en daarbinnen te gaan sturen om het bezit naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Helix Advies heeft de opdracht gekregen om de gehele vastgoedportefeuille van Woonwaard te inspecteren conform NEN 2767 conditiemeting. Het gaat om zo ’n 260 complexen in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk waaronder woningcomplexen, eengezinswoningen, portiek/etagewoningen en flats.

Een hoger kwaliteitsniveau in relatie met huurtevredenheid

In 2015 heeft Helix Advies RVB BOEI- inspecties uitgevoerd dat geresulteerd heeft in een nieuwe opdracht, het inventariseren en inspecteren van de gehele vastgoedportefeuille conform NEN 2767- conditiemeting. In de conditiemeting worden de clusters geïnventariseerd, waarna deze geïnspecteerd worden. Dit gebeurt afzonderlijk van elkaar door verschillende inspecteurs om het kwaliteitsniveau te behouden. Woonwaard wil op termijn het bezit naar een hoger kwaliteitsniveau brengen en bewustere keuzes maken ten opzichte van het onderhoud en verduurzaming. Uiteindelijk moet dit resulteren in woongenot en tevredenheid bij de huurders.

Opgave voor Woonwaard de komende jaren zichtbaar

Helix Advies heeft op basis van de NEN 2767- conditiemeting een overzicht opgesteld met de bevindingen en gebreken van bouwdelen. Door het overzichtelijk inrichten van de rapportage in de meerjarenonderhoudsbegroting wordt de opgave voor Woonwaard de komende jaren zichtbaar.

Over Woonwaard

Woningcorporatie Woonwaard verhuurt 14.500 woningen in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Woonwaard staat voor: "betaalbaar wonen, in een huis dat bij je past, in een buurt die je bevalt, nu en in de toekomst".