NEN 2767 inspectie bij het Museum ’t Oude Slot

Nieuws

10 feb 2021

Museum ’t Oude Slot

Vrijdag 15 januari heeft er, in opdracht van de Gemeente Veldhoven, een NEN 2767 inspectie plaatsgevonden van het mooie monumentale museum ‘t Oude Slot te Veldhoven. Het betreft een nulmeting van zowel het exterieur als het interieur inclusief de installaties.

Het museum is gevestigd in een monumentale boerderij. De boerderij is gebouwd in een hoefijzervorm. Op het terrein staan nog een bakhuis uit dezelfde bouwperiode en een grote schuur uit de 20e eeuw. De boerderij is omringd door een gracht.

In het Monumentenregister staat de boerderij als volgt omschreven : Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, uitzonderlijk doordat zij met de bijgebouwen een hof vormt met een poortopening onder het rieten dak tussen woonhuis en schuur.

Museum ’t Oude Slot is gevestigd in een historische boerderij die in begin 1800 gebouwd is op de fundamenten van een slot. Het werd bewoond door hertogen en rijke families. In het museum ontdek je archeologische vondsten, volksprenten uit de zeventiende eeuw en een uitgebreide stadscollectie.