20-jarige bestaan WVS Consulting

Nieuws

20 jun 2019

Artikel 20 jarig bestaan

Ter ere van het 20-jarig bestaan van WVS Consulting heeft er op donderdag 16 mei 2019, met drie van haar bedrijven: Helix, HabiTask en WVS Onderwijs, een gezamenlijke mini-conferentie in de Goudse binnenstad plaatsgevonden. Er was gekozen om ter ere van het jubileum een mini-conferentie te organiseren waarbij het delen van kennis centraal stond.

Opening

De opening van de conferentie was in de Sint-Janskerk. Deze kerk dateert uit de 15e en 16e eeuw en is beroemd vanwege de reeks gebrandschilderde ramen. Het kerkgebouw heeft karakteristieke overkappingen en is het langste kerkgebouw in Nederland met 123 meter. In de kerk zijn alle genodigden welkom geheten door de Goudse loco-burgemeester Rogier Tetteroo. Vervolgens zijn de drie bedrijven uiteen gegaan voor diverse workshops verspreid over drie monumentale gebouwen in de Goudse binnenstad.

Eerste workshop

De eerste workshop van Helix vond plaats in het Oude Stadhuys op de Markt. Dit markante bouwwerk is gebouwd in 1448 en is een van de oudste Gotische stadhuizen van Nederland. Tijdens deze workshop werden presentaties verzorgd door Ad Straub, Associate Professor aan de TU Delft en Walter de Koning van Stichting ERM.

Prof. Dr. Ad Straub deelde kennis over nieuwe toepassingen zoals kwaliteitsnormering in onderhoudscontracten en benchmark bij woningcorporaties. In een interactief programma zijn de aanwezigen betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en de impact daarvan op de eigen onderhoudsdoelstellingen.

Tweede workshop

Aansluitend op de presentatie van Ad Straub is door Walter de Koning specifiek ingegaan op conditiemeting van monumenten. Voor het uitvoeren van conditiemeting aan monumenten ontwikkelt ERM de URL2005 waarbij de NEN2767 een belangrijke basis is.

De tweede workshop van Helix vond plaats in het Stedelijk Museum Gouda dat is gevestigd in het voormalige Catharina Gasthuis, met een indrukwekkende kapel. De geschiedenis van dit monumentale pand gaat terug tot de 14e eeuw. Het gebouw diende tot in de 20ste eeuw als gasthuis. Sinds 1947 in gebruik als Museum.

Bij deze tweede workshop is door Vincent Faesen Ing. (Senior adviseur Rijksvastgoedbedrijf) gesproken over de rol van de inspecteur bij BOEI inspecties en adviezen. Wat wordt er in de toekomst verwacht van de inspecteur en de verzamelde informatie? BOEI staat voor informatieverzameling op een hoger niveau. Het gaat dan om informatie over brandveiligheid, onderhoudsstaat van bouw- en installatiedelen en het voldoen aan wet- en regelgeving. Hoe borg je de kwaliteit van deze informatie en hoe voorkom je als assetmanager fysieke en financiële risico’s?

We kijken terug op een geslaagde middag waarbij de monumentale locaties de samenkomst van conditiemetingen en monumenten ruim voldoende hebben ondersteund.