Daken uit de jaren 70, kennis is van onschatbare waarde.

Nieuws

28 sep 2023

Interview Willem - foto

In zijn veelbewogen carrière kwam Willem op daken al veel misstanden tegen. Onze collega Willem van Neck is dakendeskundige en bezit kennis en praktijkervaring van daken sinds de jaren ‘70. Wij vroegen Willem naar zijn ervaringen in zijn lange loopbaan en zijn rol bij Helix Advies.

Ik ben begonnen met een LTS- opleiding 2e monteur en was werkzaam als automonteur. Dat heb ik 2,5 jaar gedaan. Toen ik merkte dat er geen doorgroeimogelijkheden meer waren. Mijn oom had een kitbedrijf en had gevraagd of ik als kitter bij zijn bedrijf wilde komen werken. Ik ben daar toen begonnen als leerling.

Alle kennis die ik toentertijd heb opgedaan kwam vooral voort uit de praktijk. Ik mocht meelopen met ervaren dakdekkers en heb in diverse ploegen gewerkt. In de jaren 80 leerde ik veel over het vak. Ik behaalde een BDA Dakdekkersdiploma en het certificaat van bekwaamheid. Zodoende klom ik op naar de functie van voorman en uitvoerder. 

Helaas heb ik noodgedwongen andere keuzes moeten maken. Tijdens een sloopklus met een stortkoker in 1995 ben ik door een ongelukkige beweging 14 meter van het dak gevallen en in de vuilcontainer terechtgekomen. Na een operatie had ik geen rugklachten meer en kon ik weer aan het werk op daken. 

Willem is dakspecialist bij Helix Advies waarbij hij vooral zijn kennis deelt met collega’s die visuele inspecties uitvoeren op basis van de NEN2767 en RVB-BOEI normen.

Als je goed naar de details kijkt is het vaak al niet meer nodig om naar kleine gebreken te kijken.’ 

Lees hier het interview met onze collega Willem van Neck.

Het Interview