Gemeente Edam-Volendam

Adviseren

Inspecteren

Project

Gemeente Edam-Volendam

Opdrachtgever

Gemeente Edam-Volendam

Categorie

Gemeente

Uitvoeringsjaar

2020 - 2021

Dienstverlening

NEN 2767 Conditiemeting

Omvang

Ca. 190 objecten

Locatie

Bekijk op kaart

Met meer dan 36.000 inwoners en een oppervlakte van ruim 8.000 hectare bestaat de gemeente Edam-Volendam uit tien kernen en buurtschappen met een eigen verhaal, eigen tradities en een rijke cultuur. De gemeentenaam luidt sinds 1 januari 1975 Edam-Volendam. De gemeente Edam-Volendam is een uitgestrekte, grotendeels landelijke gemeente, gesitueerd aan het Markermeer.

De gemeente Edam- Volendam heeft vanuit een aanbestedingstraject Helix Advies gevraagd voor het uitvoeren van instandhoudingsinspecties voor alle civiele kunstwerken (vast en als beweegbare kunstwerken), sluizen, havens (steigers en damwanden), beschoeiingen en kademuren. Met de opdracht heeft de Gemeente Edam-Volendam als doel de objecten te laten inspecteren en te voorzien van advieswerkzaamheden conform NEN 2767 Conditiemeting en CUR 117.

NEN 2767 conditiemeting | CUR 117

Helix Advies heeft inspecties uitgevoerd voor 186 vast- en beweegbare
bruggen, 17 havens, 2 sluizen en een kerende constructie in de gemeente Edam- Volendam.
Het doel van de inspecties van kunstwerken is het aanvullen en verbeteren van data voor het gehele areaal en vastlegging van de conditie ervan. De inspecties zijn gericht op het signaleren van
gebreken en vastleggen van de areaalgegevens per object.  De opdracht betreft het inspecteren van onder andere infra en veel monumentale sluizen, wat het inspecteren speciaal maakt.

Vanuit de uitgevoerde inspecties is er een totaal rapport opgesteld met alle bevindingen en eventuele aanbevelingen met betrekking tot herstel maatregelen. Met de resultaten van de inspecties heeft de gemeente een actueel beeld verkregen van de conditie van de kunstwerken. Tevens heeft Helix Advies een rapportage opgesteld van de onderhouds- en vervangingsopgave met bijbehorende kostenraming. Het resultaat van de inventarisatie, inspectie en conditiemeting zijn rapportages met een meerjaren onderhoudsplan per object. De resultaten zijn verwerkt in het beheersysteem van de gemeente.