Gemeente Krimpenerwaard

Adviseren

Inspecteren

Project

Gemeente Krimpenerwaard

Opdrachtgever

Gemeente Krimpenerwaard

Categorie

Gemeente

Uitvoeringsjaar

2021

Dienstverlening

NEN 2767 Conditiemeting, Meerjarenonderhoudsplan, Brandscan

Omvang

Ca. 100 objecten

Locatie

Bekijk op kaart

Helix Advies heeft de opdracht gekregen om zo’n 100 vastgoedobjecten in de gemeente Krimpenerwaard te inspecteren. Het gaat om onder andere om monumenten, kerken, zwembaden, klokken en carillons. Op basis van de inspectie beschikt de gemeente weer over een up-to-date meerjarenonderhoudsplanning.

Krimpenerwaard kiest voor Helix Advies

De gemeente Krimpenerwaard heeft Helix Advies aangesteld als uitvoerende partij op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. In de aanbestedingsprocedure heeft Helix Advies de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) gedaan. De uitvraag voor het actualiseren van de meerjarenonderhoudsplanning voor gemeentelijk vastgoed was via TenderNed gepubliceerd. Om deel te nemen aan de inschrijving, heeft Helix Technisch Advieseen team ingezet met expertise op het gebied van vastgoedbeheer, technisch onderhoud en inkoop.

Veel rijksmonumenten beoordeeld

Bijzonder aan de opdracht is dat Helix Advies veel rijksmonumenten mag inspecteren. Als eerste stap is een pilot uitgevoerd: een conditiemeting conform NEN 2767 bij het gemeentehuis in Schoonhoven. Helix Technisch Advies heeft de technische staat van bouw- en installatieonderdelen objectief vastgelegd en geëvalueerd met de opdrachtgever. Daarna zijn de overige vastgoedobjecten van de gemeente geïnspecteerd.

Overzichtelijke rapportage opgeleverd

Helix Technisch Advies heeft op basis van een NEN 2767 conditiemeting een overzicht opgesteld met de bevindingen en gebreken van bouw- en installatieonderdelen. De gemeente beschikt nu over een helder overzicht van de staat van het vastgoed en over een actuele meerjarenonderhoudsplanning. Daarbij zijn ook de risico’s bij uitstel van onderhoud aangegeven. Bovendien heeft Helix Advies brandscans uitgevoerd: alle vastgoedobjecten zijn geïnspecteerd op brandveiligheidseisen.

Over Krimpenerwaard

Krimpenerwaard is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Deze gemeente is een samenvoeging van de gemeenten Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven. In de herindelingswet is de naam vastgesteld op Krimpenerwaard.