Bedrijfsuitje puzzelrally 2021

Nieuws

2 jul 2021

Rally

Donderdag 1 juli 2021 was de dag! De Helix puzzelrally 2021 ging van start. Alle medewerkers van Helix en Veilig Vitaal Vastgoed verzamelden zich op het hoofdkantoor in Gouda. Iedereen heeft vooraf een coronatest gedaan waarna ze vol enthousiasme op pad konden gaan. 

De teams bestonden uit drie teamleden te herkennen aan een teampet in de kleuren: groen, rood, zwart, grijs, zand, wit, paars, roze, geel, blauw, lichtblauw en het petloze team. Uiteraard konden we de medewerkers niet op een drie uur durende rally sturen zonder een tas vol met lekkernijen. De tocht ging met meerdere pontjes door het pittoreske Groene Hart naar de Rotterdamse dijken. De focus lag dit keer niet op het inspecteren van gebouwen maar op de moeilijke puzzelopdrachten met Hollandse aspecten. Tijdens de tocht konden we op een ludieke wijze kennis maken met onze nieuwe collega's door middel van een opgenomen video.  Het fanatisme kwam pas echt tot uiting toen de teams zo snel als mogelijk een puzzel moesten leggen. Er werd valsgespeeld, auto's geblokkeerd, puzzelstukjes en routes werden gestolen... chaos!

   

  Via de Puzzelrally groepsapp hielden de teams elkaar en de teamcaptains op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens de tocht:

  • Team groen zat zo vol adrenaline dat ze bij de start het tasje vol lekkernijen al vergeten waren.
  • Team groen vond de rally best ingewikkeld en we hebben dit team tijdens de tocht niet meer gezien. Gelukkig is het team wel verschenen bij de barbecue.
  • Team roze hebben we ook niet meer gezien tijdens de tocht. Het eerste teken van leven was een foto van het team met een koe (één van de opdrachten, maak een foto van een teamlid met een koe). Gelukkig verscheen team zwart ook heelhuids op de barbecue.
  • Team paars moest onderweg de koeien verdrijven voordat zij verder konden met de rallytocht.
  • Team paars was ook een postzegel vergeten op de ansichtkaart (één van de opdrachten, stuur een ansichtkaart naar het hoofdkantoor).
  • Team grijs, paars en het petloze team waren de meest fanatieke teams. Een puzzelgevecht hebben de captains weten te voorkomen. 
  • Team geel .....groen?: er was opeens een pettenwissel. Tevens maakte team geel een teamfoto, maar team paars is ook op deze foto gespot! Zie jij team paars op één van de bovenstaande foto's?
  • Team rood kwam uitgehongerd aan bij de teamcaptains, ze hadden tijdens de gehele tocht nog niets gegeten uit het tasje vol lekkernijen.  Waarom niet?
  • Team wit had een te enthousiaste chauffeur en kwam een beetje groen aan bij de captains. 
  • Alle teams hebben van de tocht genoten!

  Na een zeer intensieve rally werd de dag afgesloten met een welverdiende barbecue om bij te komen van de race hectiek. Gelukkig vonden een aantal teams, waarvan we de hele middag weinig hadden vernomen, wel de route naar de BBQ. Welk team met de winst ervandoor zou gaan bleef tot op het laatste moment erg spannend. Tijdens de barbecue werden door de captains alle punten bij elkaar opgeteld.

  Doordat team grijs de meeste antwoorden goed had van de puzzelrally, één van de snelste was met het maken van de grote puzzel en extra punten verdiende met het neerzetten van de snelste tijd, heeft uiteindelijk team grijs de HELIX RALLY AWARD 2021 gewonnen.