Vakgroep Duurzaamheid

Maatwerkadvies

De gebouwde omgeving zit volop in een transitie wat betreft verduurzaming. De energielabel C verplichting bij kantoren is hierbij een van de stappen richting een duurzame omgeving.

Helix Advies helpt gebouweigenaren mee te werken aan deze transitie. Met verschillende gekwalificeerde adviseurs in huis, stelt Helix Advies energielabels en maatwerkadviezen op voor zowel nieuwe als bestaande bouw, voor utiliteitsgebouwen en woningen. Door de jaren heen heeft Helix Advies adviezen opgesteld voor diverse gemeenten, provincies, woningcorporaties, VvE’s en beleggers. In samenwerking met het Restauratiefonds stelt Helix Advies tevens maatwerkadviezen voor monumentaal vastgoed op.

Certificering

Helix advies is een NL-EPBD-gecertificeerd bedrijf. Dit is volgens de Europese richtlijn genaamd Energy Performance of Buildings Directive. Daarbij is Helix Advies geregistreerd bij SKG-IKOB en EPG-Certificering. De verduurzamingsadviseurs zijn allemaal NTA 8800 EP-U/B of EP-U/D gekwalificeerd en zullen energielabels en maatwerkadviezen uitgeven conform de BRL 9500.

Adviseren en inspecteren

De ervaren adviseurs voeren inspecties op locatie uit. De wensen vanuit de opdrachtgever worden in een op maat gemaakt advies verwerkt tot een quickscan, energiescan of maatwerkadvies. Naast het opstellen van deze vormen van maatwerkadviezen houdt Helix Advies zich bezig met het samenvoegen van verschillende adviezen tot een integraal plan. Hieruit kan een DMJOP of een nog uitgebreider jaarplan volgen waarbij de vakgroepen monumenten, brandveiligheid, installatietechniek, bouwkunde en asset- en onderhoudsmanagement allemaal samenkomen.

Helix Advies adviseert tevens op strategisch niveau door beleidsmatige verduurzamingsstukken op te zetten. Het opstellen van een routekaart voor uw volledige vastgoedportefeuille is een goede stap richting uw duurzame transitie.

Opleiden

Helix Academy heeft meerdere interne adviseurs opgeleid tot energieprestatie adviseur. Naast de opleidingen tot adviseur biedt Helix Advies tevens een traineeship binnen de vakgroep Asset- en Onderhoudsmanagement aan waarbij kennis kan worden opgedaan binnen de vakgroep Duurzaamheid.

Adviseurs

Het team van verduurzaming bestaat uit David van der Vlist, Erik Warffemius, Eva Kik, Gerald Goedar en Mike Verlinden. Dit team heeft senior en junior adviseurs met verschillende bouwkundige achtergronden. De kennis van de verschillende adviseurs wordt onderling gedeeld en samengebracht om tot de meest volledige adviezen te komen.

Wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn?
Bekijk ons dienstenoverzicht en neem contact op met onze adviseurs.

Onze diensten