Vakgroep Bouwkunde

Bouwkunde

Kennis en kunde afdeling bouwkunde

De gebouwde omgeving brengt diverse bouwkundige vraagstukken met zich mee. Helix Advies levert bouwkundige advisering op deze vraagstukken. Vanuit onze hoogwaardige kennis van de bouwtechniek en bouwmaterialen, gecombineerd met ruime ervaring in het definiëren en oplossen van diverse gebreken, adviseert Helix Advies opdrachtgevers op bouwkundig gebied.

Adviseren

Onze bouwkundige adviseurs zijn zeer kundig in het adviseren in complexe vraagstukken. Helix Advies heeft adviseurs van diverse opleidingsniveaus waaronder MBO, HBO en WO. Deze mix resulteert in een brede theoretische en praktische kennis van het bouwen. Deze advisering raakt de bouwkundige techniek in de breedte. Voorbeelden hierin zijn o.a. het uitvoeren van bouwkundige gebrekenanalyses, adviseren in planmatig en dagelijks onderhoudscontracten, schrijven van bestekken en begeleiden van restauratieprojecten.

Inspecteren

De bouwkundige inspecteurs beschikken over ruime kennis van diverse bouwkundige vraagstukken binnen de gebouwde omgeving. De inspecteurs hebben ruime materialenkennis en ervaring in het herkennen van bouwgebreken. Naast het opnemen van gebreken kunnen onze adviseurs ook onderhoudsprojecten begeleiden en audits op uitgevoerd onderhoud uitvoeren. Onze bevindingen worden in een rapport gepresenteerd inclusief de gedetecteerde gebreken en tekortkomingen aan bouwdelen, onderbouwd met relevant fotomateriaal.

Opleiden

Via Helix Academy bieden wij verschillende bouwkundige opleidingstrajecten aan.
Indien u te maken heeft met bouwkundige vragen maar niet de kennis bezit, dan kunt u onder andere de
1-daagse opleiding Basiskennis Bouwkunde volgen. Als u overweegt zich te willen verdiepen in alle bouwkundige facetten, dan is de opleiding Elementaire Bouwkunde daarvoor geschikt.

Wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn?
Bekijk ons dienstenoverzicht en neem contact op met onze adviseurs.

Onze diensten