Vakgroep Installatietechniek

Installatie

Kennis en kunde afdeling installatietechniek

Helix Advies adviseert in installatietechnische vraagstukken binnen de gebouwde omgeving. Deze vragen zijn vaak klacht of storing gerelateerd. Voor het onderzoeken klachten over het binnenklimaat, vragen over legionella of adviezen over het vervangen van installatie bouwdelen heeft Helix de juiste adviseurs. Zij zoeken samen met de opdrachtgever naar (duurzame) oplossingen.

Adviseren

Helix Advies heeft installatie adviseurs van diverse opleidingsniveaus waaronder MBO, HBO en WO. Deze mix resulteert in een brede theoretische en praktische kennis. Onze expertise omvat de disciplines elektra, klimaat en transport. Vragen over preventief en correctief onderhoudskosten, duurzame inzetbaarheid, veiligheid en het binnenklimaat kunnen alleen beantwoord worden als u een volledig beeld heeft van de werking en de kwaliteit van uw installaties.

Inspecteren

Tijdens een NEN 2767 conditiemeting worden de specifieke gebreken van bestaande installaties in beeld gebracht. Helix Advies toont aan welke installatie gebreken u kunt voorkomen en welke onderdelen er verouderd zijn. Doordat wij over het specialisme beschikken voor alle disciplines; klimaattechniek, elektrotechniek, bouwkunde en transport kunnen alle inspecties in één keer worden uitgevoerd. Het uitvoeren van alle inspecties tegelijk is voor u efficiënt en beperkt de overlast voor gebouwgebruikers. Onze NEN 2767 gecertificeerde inspecteurs, beschikken over de nodige certificaten zoals Hobéon/Sertum/NVDO/BOEI en kunnen voor elke discipline een conditiemeting uitvoeren.

Opleiden

Via Helix Academy bieden wij opleidingstrajecten aan voor alle disciplines waaronder de NEN 2767 conditiemeting voor installatietechnisch inspecteurs en de RVB-BOEI opleiding. Voor het opleidingstraject kunt u kiezen uit een open training of een incompany training in uw eigen praktijksituatie. 

Wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn?
Bekijk ons dienstenoverzicht en neem contact op met onze adviseurs.

Onze diensten