Certificering

Certificaten

Helix Technisch Advies is een deskundige organisatie en is gecertificeerd voor de normen Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers VCA**, kwaliteitsmanagementsysteem ISO-9001 en milieumanagementsysteem ISO- 14001. De officiële certificaten bevestigen de werkwijze van Helix Technisch Advies.

“Het behalen van de certificaten is vergelijkbaar met het behalen van een rijbewijs. Ons werk stopt hier niet, maar begint hier juist. We blijven actief met de continue verbetering van onze processen en milieuprestaties.”, aldus Wim van Welzen directeur Helix.

VCA**

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is gericht op aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. Het certificaat is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met (verhoogd) risico. Helix Technisch Advies toont met het VCA**-certificaat aan dat alle werkprocessen en dienstverleningen veilig en milieubewust ingericht zijn.

VCA

Veiligheid

Helix Technisch Advies stelt hoge eisen aan het veilig werken. De adviseurs van Helix Technisch Advies beschikken over een VCA-VOL kwalificatie. Tijdens een startgesprek met onze opdrachtgevers worden de werkomstandigheden beoordeeld en waar nodig passende maatregelen getroffen. Geconstateerde veiligheidsrisico’s worden direct aan de opdrachtgever gemeld. Tijdens de toolboxmeetings besteedt Helix Technisch Advies regelmatig aandacht aan werk gerelateerde risico’s. De medewerkers van Helix Technisch Advies werken veilig of werken niet.

Veilig werken

ISO-9001:2015

ISO 9001 is een internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagement. De bedrijfsprocessen en structuren van Helix Technisch Advies zijn vastgelegd in een kwaliteitshandboek. Hiermee toont Helix Technisch Advies aan te voldoen aan de eisen van opdrachtgevers en wet- en regelgeving voor zowel het product of geleverde dienst alsmede in de interne processen. Door middel van het managementsysteem stuurt Helix Technisch Advies gericht op het verbeteren van de kwaliteit. Helix Technisch Advies zegt wat ze doen, doet wat er gezegd wordt en levert het bewijs.

ISO 9001

ISO-14001:2015

ISO-14001 ondersteunt Helix Technisch Advies om de milieurisico's van de bedrijfsvoering te bepalen, te verminderen en om op een duurzame en gecontroleerde wijze de organisatie te ontwikkelen.

ISO 14001

Sertum | Hobéon certificaat Integraal Inspecteur Vastgoed

Een aantal adviseurs van Helix Technisch Advies staan ingeschreven in het Sertum (Hobéon) register als Onderhoudskundig Vastgoed (COV)-register en Onderhoudskundig Coördinator volgens de Maatlat voor onderhoudskundigen bij Sertum. De Maatlat werd ontwikkeld door opleiders, brancheverenigingen, certificerende instanties en andere partijen uit de branche.

Voor meer informatie
Sertum