Jacco van der Hoek

Adviseur bouwkunde
Jacco van der Hoek

Jacco is adviseur bouwkunde en drone piloot bij Helix Advies.

Ik ben in 2007 afgestudeerd als bouwkundig ingenieur aan de Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Na mijn afstudeerperiode ben ik in dienst getreden bij Grontmij Nederland (tegenwoordig: Sweco). Hier heb ik me ontwikkeld tot onderhoudskundige. Sinds maart 2014 werk ik met veel plezier bij Helix Technisch Advies in de functie van Adviseur vastgoed. Ik doe mijn werk met enthousiasme en passie en zorg dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Mede door het periodiek volgen van opleidingen, cursussen en masterclasses. Platte daken hebben een speciale interesse bij mij. Als gediplomeerd Onderhoudsinspecteur platte daken heb ik veel ervaring in het uitvoeren van dakinspecties.

Inmiddels heb ik ruime ervaring in het inspecteren van diverse vastgoedobjecten alsmede het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen (MJOP) voor gerenommeerde opdrachtgevers, waaronder Pon Onroerend Goed B.V. (POG), gemeente Rotterdam (SOR) en IVG Netherlands B.V.

Daarnaast ben ik betrokken bij de voorbereiding en begeleiding van planmatig onderhoud, voortkomende uit deze MJOP’s.  Naast Register Erkend Integraal Inspecteur Vastgoed (IIV), heb ik de persoonscertificatie bij Stichting Hobéon SKO behaald, waardoor ik als Integraal Inspecteur RVB-BOEI diverse onderhoudsinspecties verricht voor het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Ook ben ik Register Erkend Integraal Adviseur Vastgoed (IAV). In deze functie vertaal ik de inspectiegegevens en gebrekenregistratie naar concrete Meerjarenonderhoudsplannen, afgestemd op het specifieke onderhoudsbeleid van de opdrachtgever.

Kwalificaties

  • Integraal Inspecteur Vastgoed (IIV), Hogeschool Utrecht
  • Integraal Adviseur Vastgoed (IAV), Hogeschool Utrecht
  • Leergang Conditiemeting Inspecteren Onroerend Goed – Bouwkunde, NVDO
  • HBO Architecture and Construction Engineering, AVANS Hogeschool
  • Theorie opleiding: ROC-light, Dutch Drone Academy (DDA)