We praten allemaal dezelfde taal, maar soms zeggen we het net even anders

Nieuws

20 jun 2023

Peter-vander-Landen.png

De stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) plaatste op 14 juni 2023 een artikel over het inspecteren van monumenten in samenwerking met onze collega Peter van der Landen.

Peter van der Landen: “We praten allemaal dezelfde taal, maar soms zeggen we het net even anders.”

Een belangrijk onderdeel van de inspectie van monumenten is de mogelijkheid om steeds nauwkeuriger de conditie van bouwdelen te bepalen. Zo kan voor de eigenaar betrouwbaarder een inschatting worden gemaakt over het toekomstige onderhoud. Peter van der Landen van Helix doceert en werkt ermee in de praktijk.

Voor inspecties van monumentale gebouwen bestaat een eigen uitvoeringsrichtlijn (URL 2005). In de richtlijn staat opgenomen hoe conditiemeting, herstelmaatregelen en energieprestatie bij monumenten kunnen worden opgenomen bij inspecties. Deze uitvoeringsrichtlijn biedt een handvat bij het uitvoeren van bouwkundige inspecties van monumenten en karakteristieke gebouwen. De URL beschrijft hiervoor de werkwijze.

Helix is als adviesbureau actief in het vastgoed, doet brandveiligheid, duurzaamheid gekoppeld aan onderhoudsinspecties en ook in de monumentenwereld. Helix inspecteerde dit voorjaar onder andere monumentale gebouwen zoals het Rijksmuseum in Amsterdam en Catharijneconvent in Utrecht. Sinds kort gebeurt dat samen met Lakerveld Ingenieurs & Architecten, een zusterorganisatie die door de holding waar Helix ook onder valt is overgenomen. Daarnaast biedt Helix ook opleidingen aan via de eigen Academy. Peter van der Landen is voor beide pijlers van het bedrijf actief als docent en als senior adviseur. “Ik vind het fijn en belangrijk om ook het praktijkwerk te blijven doen.”

Dakinspectie.png

Het gehele artikel is te lezen op de website van ERM.

 

Bron: Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg

NIEUWS - 14 juni 2023 - “We praten allemaal dezelfde taal, maar soms zeggen we …
ERM

Helix Advies is Erkend Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) 2001 en 2005 gecertificeerd. Onze dienstverlening met betrekking tot monumentaal erfgoed verloopt in nauwe samenwerking met ons zusterbedrijf Lakerveld Ingenieurs & Architecten.