Maarten van Oort

Adviseur / Docent brandveiligheid
Untitled_23.jpg

Maarten is adviseur brandveiligheid bij Helix Advies. Tevens is Maarten docent bij Helix Academy waar hij de opleidingen brandveilig gebouwbeheer en de module Bbl & brandveiligheid in de leergang technisch gebouwbeheerder verzorgt.

Sinds 2002 houd ik mij bezig met de brandveiligheid van gebouwen. Eerder heb ik gewerkt bij twee in brandveiligheid gespecialiseerde adviesbureaus, waar ik de klanten heb voorzien van adviezen om hun gebouwen en/of ontwerpen te laten voldoen aan de brandveiligheidsregelgeving. Sinds 2019 doe ik deze werkzaamheden voor de klanten van Helix. Als brandveiligheidsadviseur heb ik voor een grote diversiteit aan klanten, zoals architecten of eindgebruikers, gewerkt ten aanzien vangebouwen met woningen, gezondheidszorg, industrie, hotels en retail. Ook de adviesvragen zijn daarbij altijd divers geweest, variërend van een kleine adviesvraag tot brandscans van een deel van een gebouwenportefeuille of gelijkwaardigheidsonderzoeken in grotegebouwencomplexen.

In deze jaren heb ik door middel van aanvullende opleidingen en cursussen continu de benodigde theoretische kennis opgedaan en bijgehouden en deze bij de opdrachtgevers in de praktijk gebracht. Ik vind het leuk om maatwerk te leveren waarbij altijd wordt gezochtnaar de meest kostenefficiënte oplossing voor die specifieke situatie. In overleg met alle betrokken partijen wordt hiermee geborgd dat sprake is van een brandveilig gebouw.

Kwalificaties

  • Post-HBO cursus Fire Safety Engineering, Hogeschool Windesheim;
  • HBO Bouwkunde, NCOI;
  • Brandmeester / Adjunct hoofdbrandmeester preventie, NIBRA;
  • Ontwerpdeskundige Rookbeheersingsinstallaties / Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties / Aankomend sprinklertechnicus, Certoplan.