Maarten van Oort

Adviseur brandveiligheid
Maarten van Oort

Maarten is adviseur brandveiligheid bij Helix Advies. Tevens is Maarten docent bij Helix Academy waar hij de opleidingen brandveilig gebouwbeheer en brandveiligheid volgens Bouwbesluit 2012 verzorgt.

Sinds 2002 houd ik mij bezig met de brandveiligheid van gebouwen. Eerder heb ik gewerkt bij EFPC en Floriaan, waar ik de klanten heb voorzien van adviezen om hun gebouwen en/of ontwerpen te laten voldoen aan de brandveiligheidsregelgeving. Als brandveiligheidsadviseur heb ik voor een grote diversiteit aan klanten, zoals architecten of eindgebruikers, gewerkt ten aanzien van gebouwen met woningen, gezondheidszorg, industrie, hotels en retail. Ook de adviesvragen zijn daarbij altijd divers geweest, variƫrend van een kleine adviesvraag tot brandscans van een deel van een gebouwenportefeuille of gelijkwaardigheidsonderzoeken in grote gebouwencomplexen.

In deze jaren heb ik door middel van aanvullende opleidingen en cursussen continu de benodigde theoretische kennis opgedaan en bijgehouden en deze bij de opdrachtgevers in de praktijk gebracht. Ik vind het leuk om maatwerk te leveren waarbij altijd wordt gezocht naar de meest kostenefficiƫnte oplossing voor die specifieke situatie. In overleg met alle betrokken partijen wordt hiermee geborgd dat sprake is van een brandveilig gebouw.

Kwalificaties

  • Post-HBO cursus Fire Safety Engineering, Hogeschool Windesheim;
  • HBO Bouwkunde, NCOI;
  • Brandmeester / Adjunct hoofdbrandmeester preventie, NIBRA;
  • Ontwerpdeskundige Rookbeheersingsinstallaties / Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties / Aankomend sprinklertechnicus, Certoplan.